Πάγια και αμετάκλητη θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι πως η Τουρκία δεν πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία πιθανή ένταξη της θα δημιουργούσε νέα προβλήματα στον Ελληνισμό, αφού μακροπρόθεσμα εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, όπου μάλιστα θα δικαιούνται να ψηφίζουν και να εκλέγονται τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Έτσι σε λίγα χρόνια θα μπορούσαμε να έχουμε Τούρκο δήμαρχο στην Σάμο ή στην Λάρνακα! Το ίδιο θα συμβεί και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Επίσης, μια πιθανή ένταξη της Τουρκίας  θα αλλοιώσει πληθυσμιακά, πολιτικά, κοινωνικά, αισθητικά, θρησκευτικά τις γηγενείς κοινωνίες της Ηπείρου μας, ενώ θα δημιουργήσει αρκετά άλλα προβλήματα αφού θα είναι από τις πιο ισχυρές χώρες εντός Ευρωκοινοβουλίου, αφού θα έχει τεράστια εκπροσώπηση σε αυτό λόγω του πληθυσμού της.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε πως η Τουρκία είναι μια ασιατική χώρα που ουδεμία σχέση έχει με την Ευρώπη και τον πολιτισμό της.

Την στιγμή μάλιστα που κατέχει ελληνικά ευρωπαϊκά εδάφη, στα οποία διέπραξε γενοκτονίες σε βάρος των Ελληνικών πληθυσμών τόσο στην Κύπρο όσο και αλλού, θεωρούμε απαράδεκτη την όποια συζήτηση για ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε.

Καλούμε τους Κύπριους Ευρωβουλευτές αλλά και τα πολιτικά κόμματα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουν περήφανα το ανάστημα τους.

Ας χαράξουμε επιτέλους μία κοινή Εθνική πολιτική γραμμή, λέγοντας ΟΧΙ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)