Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν ο βουλευτής Λάρνακας του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου για το θέμα της νέας αύξησης των επιτοκίων στην Κύπρο και το κλείσιμο τραπεζών στο εξωτερικό.

Ο Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε από τις δηλώσεις των αρμοδίων ότι η κρίση σε τράπεζες του εξωτερικού δεν θα επηρεάσει και την Κύπρο.

Να υπενθυμίσω, τόνισε ο Σωτήρης Ιωάννου, ότι τα κόκκινα δάνεια στην Κύπρο βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και επιτέλους το κράτος, η πολιτεία, πρέπει να αντιμετωπίσουν το όλο θέμα ως κατεπείγον.

Μας ανησυχεί πολύ η αύξηση των επιτοκίων, συμπλήρωσε ο συναγωνιστής, που για μία ακόμη φορά επιβαρύνει τους πολίτες. Όλα αυτά, κατέληξε, έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία των πολιτών και η νέα Κυβέρνηση πρέπει πάραυτα να ανακοινώσει μέτρα!

Αν, είπε, οι τράπεζες μας, βρίσκονται αυτή την στιγμή στην καλύτερη τους φάση όπως κάποιοι λένε, είναι επειδή έχουν υπερκέρδη χάρη στην θυσία των πολιτών και των καταθετών. Ας δούμε επιτέλους να ανταμείβονται και οι καταθέτες αλλά και οι δανειολήπτες που είναι θύματα των υπερόπλων που κακώς δόθηκαν στις τράπεζες και σε εταιρείες αγοράς και διαχείρισης των δανείων.

Να σταματήσει η αυθαιρεσία και η κατάχρηση των τραπεζών, συμπλήρωσε ο βουλευτής μας.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του συναγωνιστή Σωτήρη Ιωάννου.