Σε κατάσχεση οδηγούνται “υπουργικά” αυτοκίνητα μετά την απόφαση “δικαστηρίου” του ψευδοκράτους, στο οποίο προσέφυγε “Ελληνο”κύπριος, που επρόκειτο να αποζημιωθεί από την “επιτροπή” ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα, όπου είχε προσφύγει για την περιουσία του, αλλά τελικά το ποσό δεν του δόθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο “Ελληνο”κύπριος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, καταχώρησε στο “δικαστήριο” υπόθεση μέσω του Τουρκο”κύπριου” δικηγόρου, Μουράτ Μετίν Χακί και όπως σημειώνεται είναι η πρώτη φορά που “δικαστήριο” στα κατεχόμενα λαμβάνει απόφαση υπέρ “Ελληνο”κύπριου, ο οποίος χρησιμοποίησε εσωτερικό ένδικο μέσο του ψευδοκράτους για να δικαιωθεί.

Η “επιτροπή” είχε λάβει απόφαση αποζημίωσης του “Ελληνο”κύπριου με το ποσό των 2,15 εκ στερλινών για περιουσία 60 σκαλών δίπλα στη θάλασσα στο κατεχόμενο χωριό Βασίλεια. Τα τρία τέταρτα της γης βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή και το υπόλοιπο χρησιμοποιείται από ένα φυσικό πρόσωπο.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, η “επιτροπή” έδωσε προτεραιότητα στην χρηματική αποζημίωση, αλλά η Τουρκία έχει δηλώσει πως τα χρήματα πρέπει να δώσει ο Τουρκο”κύπριος” που παίρνει ή χρησιμοποιεί την περιουσία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δε, η Τουρκία έχει σταματήσει να στέλνει λεφτά στην “επιτροπή” ακίνητης περιουσίας και γι’ αυτό έχουν αρχίσει αυτά τα προβλήματα.

Μέχρι σήμερα η “επιτροπή” έχει πάρει αποφάσεις για αποζημιώσεις αξίας 200 εκ στερλινών τα οποία έχει πληρώσει η Τουρκία. Ωστόσο, ένα ποσό 94 εκ στερλινών δεν έχει ακόμη πληρωθεί, εδώ και 1 – 1.5 χρόνια υπάρχουν αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις και γι’ αυτό οι υποθέσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν. Μέχρι σήμερα για το έτος 2015 έχουν καταχωρηθεί 150 νέες “αιτήσεις”.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της “επιτροπής”, Γκιουνγκιόρ Γκιουνκάν ανέφερε ότι η κυριότητα όλων των ακινήτων για τα οποία καταβάλλεται αποζημίωση περνά στο ψευδοκράτος. Ζήτησε ωστόσο να γίνει σύγκριση των περιουσιών που οι Τουρκο”κύπριοι” άφησαν στον “νότο” με αυτές που πήραν στο “βορρά”. Μπορεί, συνέχισε, η αξία της περιουσίας που αφέθηκε να είναι μεγαλύτερη ή το αντίθετο για να συμπληρώσει ότι μπορεί να ζητηθεί από τον σημερινό χρήστη, Τουρκο”κύπριο” ή Τούρκο να πληρώσει τη διαφορά. “Αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε”, είπε. 

Τέλος, ο Γκιουνγκιόρ Γκιουνκάν ανέφερε πως η “επιτροπή” έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 6.195 αιτήσεις. Σε 671 υποθέσεις υπήρξε φιλικός διακανονισμός και σε 18 ακολουθήθηκε “δίκη”.

Είναι ντροπή κάποιοι ανεγκέφαλοι συμπατριώτες μας να προβαίνουν σε πράξεις, οι οποίες νομιμοποιούν το κατοχικό μόρφωμα του Αττίλα και την ίδια ώρα ο Νίκος Ανανστασιάδης να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στα τραγικά γεγονότα, προσπαθώντας να επιφέρει μία “λύση” τη στιγμή που θα έπρεπε να μάχεται για τα Εθνικά μας δικαιώματα, προστατεύοντας τον κυπριακό Ελληνισμό και τα κατεχόμενα εδάφη μας από την τουρκοποίηση.