Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου άνοιξαν τις πόρτες τους για πρώτη φορά τα νέα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στην γωνία της οδού Ρίγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου, πλησίον του κυκλικού κόμβου Αγίου Νικολάου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τον λόγο έλαβε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση της πολιτικής επικαιρότητας. Αναφερόμενος στο μνημείο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα Διγενή, τόνισε τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ, αλλά και την ψηφοθηρική στάση του ΔΗΣΥ που «ξέχασε» τις εντολές του Ακιντζί για χάριν των ψήφων.

Όσο αφορά το Κυπριακό, ο συναγωνιστής Νεάρχου ανέλυσε τα ολέθρια σφάλματα της κυβέρνησης, που με τις υποχωρήσεις της έχει ξεγράψει 3000 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας για χάριν μιας «λύσης» ομοσπονδίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ψήφισμα της βουλής που είχε ως στόχο την πλήρη αποστρατικοποίηση του νησιού, τονίζοντας πως αποτελεί ουτοπικό και εντελώς παράλογο στον βωμό της «λύσης» να διαλυθεί η Εθνική Φρουρά, την στιγμή μάλιστα που η Ανατολική Μεσόγειος μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Κλείνοντας, ο Επαρχιακός Λεμεσού έστειλε το μήνυμα πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο με την αυτόνομη κάθοδό του στις προεδρικές εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο του Λαού προτάσσοντας τις πάγιες θέσεις του κινήματος για κάθαρση του πολιτικού συστήματος και ενταφιασμό της ΔΔΟ, θέτοντας τις βάσεις για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.