Ένας πατριώτης πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την χώρα του εάν η κυβέρνηση δεν είναι με την πλευρά του λαού που την εξέλεξε. Εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν ενεργεί πατριωτικά τότε πρέπει να αντιδράσει.

Πολλοί άνθρωποι συγχύζουν τις έννοιες του πατριωτισμού με εκείνη της πίστης στο κράτος.

Ό,τι λέει το Φινλανδικό κράτος πρέπει να είναι πάντα το σωστό. Και όμως η χώρα μας διοικείται από διεθνείς ταραχοποιούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου γνωστό σαν ΤΤΙΡ, διεθνείς τραπεζίτες και πολυεθνικές εταιρείες υπονομεύουν την Φινλανδική ανεξαρτησία.

Η κυβέρνηση με πολλούς τρόπους περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών της στο όνομα δήθεν της ασφάλειας.

Όταν για παράδειγμα, υπάρχουν στους δρόμους σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό κάμερες που παραβιάζουν την ιδιωτικότητά μας ή όταν μας ζητούν δακτυλικά αποτυπώματα για να βγάλουμε ένα διαβατήριο! Αν επίσης στο σπίτι του ένας πολίτης έχει 1000 ευρώ σε μετρητά μπορεί να καταλήξει στην αστυνομία και να ανακριθεί για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επειδή η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει πως οι πολίτες χρησιμοποιούν τα χρήματά τους.

 Η ύπαρξη παράνομων αρχείων στην αστυνομία είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Μπορεί εύκολα κάποιος να καταλήξει σε αυτήν την λίστα τηλεφωνώντας το «λάθος» άτομο, πηγαίνοντας στην «λανθασμένη» κερκίδα του γηπέδου, ή συμμετέχοντας σε μια «μη επιτρεπτή» πολιτική εκδήλωση.

Επισήμως δεν υπάρχουν αυτά τα αρχεία αλλά αν βρεθείς γραμμένος εκεί σου λένε ότι ήταν δικό σου το λάθος!

Για παράδειγμα εάν το κράτος καθιστά παράνομη την διερεύνηση συγκεκριμένων ιστορικών γεγονότων ή αν απαγορεύει την διανομή τροφίμων και ρουχισμού στους ομοεθνείς μας τότε εμείς που προωθούμε αυτές τις ενέργειες θεωρούμαστε ταραξίες και παράνομοι και αντιμετωπιζόμαστε αναλόγως!

Όταν η κυβέρνησή σου σε στέλνει να πολεμήσεις στην άλλη άκρη του κόσμου και για τα συμφέροντα κάποιων πολιτικών κινδυνεύει η ίδια σου η ζωή πιστεύεις ότι είσαι αληθινός πατριώτης; 

Τα τελευταία 20 χρόνια η Φινλανδία έπαψε να είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Οι διεθνείς ταραξίες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ρυθμίζουν πλέον τον βαθμό της όποιας ανεξαρτησίας μας.

Ο λαός δεν θα πρέπει να δέχεται τον κάθε νόμο απαθής. Όταν πρέπει στην Φινλανδία να πληρώνουμε φόρο για τα ΜΜΕ αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει χρήματα για να κάνει την προπαγάνδα της. Όμως όταν οι πολίτες τιμωρούνται με χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επειδή κάνουν κριτική στους θεσμούς τότε αυτό είναι τρομοκρατία και φίμωση της ελεύθερης σκέψης.

Το κράτος κατασκοπεύει τους ίδιους του τους πολίτες δημιουργώντας «πατριωτικά κόμματα» για να τους εγκλωβίσει εκεί μέσα. Όποτε έχει ανάγκη από χρήματα απλά αυξάνει τους φόρους και οι πειθήνιοι πολίτες πληρώνουν.

Οι αληθινοί πατριώτες βάζουν το συμφέρον του Έθνους τους πάνω από το δικό τους. Θεωρώντας ότι αυτό το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του, το βάρος πέφτει σε εμάς τους Εθνικιστές που θα κάνουμε θυσίες έτσι ώστε το μέλλον της χώρας μας να είναι λαμπρό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το να κάνεις θυσίες δεν σημαίνει ότι θα καταλήξεις σώνει και καλά στη φυλακή ή ότι θα πάθεις κάτι κακό.

Για παράδειγμα το να βοηθάς οικονομικά το Κίνημα είναι μια θυσία, γίνεται όμως για το γενικό καλό. Το να αφιερώνεις χρόνο για την πατρίδα σου είναι μια άλλη θυσία γιατί θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο που ήθελες.

Σε πολλές από τις λεγόμενες δημοκρατικές και ελεύθερες χώρες είναι πιθανό να καταλήξεις στη φυλακή εάν κριτικάρεις τις πρακτικές του κράτους. Το ίδιο ισχύει και για την Φινλανδία όπου υπάρχουν γελοίες νομοθεσίες που περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης. Οι ελεύθεροι άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους υπόκεινται σε αυτές τις πιέσεις διότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους για να τους περιορίσει. 

Τελειώνοντας θα χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός μεγάλου Φινλανδού πατριώτη του Ευγένιου Σάουμαν:

«Αγαπάς την πατρίδα σου; Ωραία, θυμήσου τότε τι είπε ο Ίμπσεν. Ακόμα και αν προσφέρεις τα πάντα, αν δεν έχεις δώσει την ζωή σου τότε δεν έχεις δώσει τίποτα».

 Γιέσσε  Τορνιάϊνεν

Κίνημα Φινλανδικής Αντίστασης