Τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία, από ομάδα μουσουλμάνων που μετέβησαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, μετά την όξυνση των σχέσεων Τουρκίας και Γαλλίας, θα πρέπει να ανησυχήσουν και να προβληματίσουν την Κυβέρνηση και τις κυπριακές αρχές. Πόσο μάλλον όταν σε μια τουρκοκρατούμενη πατρίδα, τα επεισόδια αυτά γίνονται μετά από παρότρυνση του Ερντογάν, που εργαλειοποιεί τους λαθρομετανάστες να δρουν ως πέμπτη φάλαγγα.

Είναι πλέον πασιφανές ότι το μοντέλο της δήθεν ενσωμάτωσης λαθρομεταναστών στην κοινωνία έχει αποτύχει παταγωδώς, αφού ότι έσπειραν με την φιλομεταναστευστική τους πολιτική οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με την στήριξη όλων των υπολοίπων κομμάτων, δυστυχώς τα θερίζει σήμερα ο λαός.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις αποκαλύψεις που ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έκανε και σχετίζονται άμεσα με τα όσα βιώνουμε, ότι στην περιοχή του Μάμμαρι, νεαροί εντόπισαν ομάδες λαθρομεταναστών που πέρασαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, στις αποσκευές των οποίων ανευρέθηκαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής(!), γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια, ενώ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του τόσο στην Γαλλία, όσο και στον γαλλικό λαό. Επιπλέον, καλεί την Κυβέρνηση όπως:
– εφαρμόσει άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, αυστηρή αποτρεπτική μεταναστευτική πολιτική στα πλαίσια των προτάσεων που έχουμε καταθέσει στο Προεδρικό
– προχωρήσει σε άμεση ταυτοποίηση όλων όσων συμμετείχαν στην χθεσινή διαμαρτυρία
συλλάβει και απελάσει όσους συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια που υποκινήθηκαν από τον Ερντογάν, με ταυτόχρονη απαγόρευση εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία
απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες τυχών αιτήσεις που έχουν καταχωρηθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία
αποκόψει επιδόματα που πιθανον να λαμβάνουν από τα ταμεία του κράτους

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις ΜΜΕ: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου