Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ομέγα ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Ο υποψήφιος μας υπογράμμισε, μετά από ερώτηση, πως: το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία είναι μεν επιβεβλημένη αλλά πρέπει να δούμε το περιεχόμενο, σε ποιες ηλικίες θα διδάσκεται και όλα πρέπει να μελετηθούν πιο προσεκτικά προς αποφυγή λαθών.

Ο Χρίστος Χρίστου τόνισε πως: ως ΕΛΑΜ δεν είμαστε υπέρ της συζήτησης που γίνεται, μέσω νομοσχεδίου, για αλλαγή ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 16. Αυτό είναι καταστροφικό και για τους νέους μας και για τον τόπο. Επανέλαβε δε την έντονη διαφωνία του ΕΛΑΜ με την αναγραφή «γονέας 1 – γονέας 2», αφού, όπως είπε, κάθε παιδί έχει τον πατέρα και την μητέρα του. Αυτή είναι η βιολογία, αυτό πηγάζει από την ανθρωπολογία, κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επέκρινε την στάση τόσο του ίδιου του καναλιού, όπως και άλλων, να μην προσκαλούν το ΕΛΑΜ και τον υποψήφιο του, όπως προστάζει η νομοθεσία, στις διακαναλικές εκπομπές ή στα debates που αφορούν τις Προεδρικές εκλογές και να καλούν πάντα και μόνο τους «τρεις επικρατέστερους» των «δημοσκοπήσεων»… Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι σωστό και δίνει λάθος μηνύματα στην κοινή γνώμη.

Ο Χρίστος Χρίστου απάντησε ξεκάθαρα σε ερώτηση πως: αν κυβερνούσε το ΕΛΑΜ θα διέκοπτε άμεσα τα επιδόματα σε παράνομους μετανάστες, θα προχωρούσε σε άμεσες απελάσεις και θα προχωρούσε παράλληλα και σε πιο αποτελεσματική αστυνόμευση της πράσινης γραμμής ώστε να μην εισέρχονται οι λαθρομετανάστες.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος μας, υπογράμμισε πως η συζήτηση για λύση του Κυπριακού στην βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε μορφής λύσης Ομοσπονδίας, είναι λανθασμένη και εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Εμείς εισηγούμαστε, είπε, την λύση ενιαίου κράτους.

Ο Χρίστος Χρίστου δήλωσε με έμφαση ότι ο λαός μας υποφέρει από την ακρίβεια και εισηγήθηκε την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα. Δαπανούνται, είπε, πολλά εκατομμύρια για τους παράνομους μετανάστες, την ίδια ώρα που συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας υποφέρουν και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις και η συνέντευξη του Προέδρου και Υποψηφίου μας.