Προς τον Κύριο Χριστόφια, που δεν γνωρίζει πού ήτο η Ναυτική Βάση Ευάγγελου Φλωράκη.

Κύριε Χριστόφια, πως μπορεί ένας αποτυχημένος πρόεδρος να τολμά να γράφει βιβλία μεταφρασμένα στα τουρκικά και να κατηγορεί την ΕΟΚΑ 1955-59 και τον Αρχηγό της; Δεν Ντρέπεσαι λέω εγώ.  Τα κόκκαλα αυτών που είναι θαμμένα στα φυλακισμένα μνήματα τρίζουν και το αίμα τους θα γίνει ο Εφιάλτης σου, που θα σε κυνηγά σε ολόκληρη τη ζωή σου να σε πνίξει.

Πώς τολμάς τουρκόφιλε;

Εάν είχες κάποια σημάδια ανθρωπιάς και ευθιξίας δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς ανάμεσά μας. Δεν είναι μόνο οι ψυχές των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού της που σε κυνηγάνε, αλλά και οι 13 ήρωες του Μαρί, που βαραίνουν την ψυχή σου. Εάν είχες συνείδηση, θα έπρεπε να διαλέξεις, αυτοκτονία ή δια βίου φυλακή.

Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα εσύ κύριε Χριστόφια να κατηγορείς την ΕΟΚΑ, καθώς κατάγεσαι από μια οικογένεια ΑΚΕΛικών προδοτών και υπάγεσαι στους τουρκομογγόλους πάτρωνές σου. Δικός σου πρόγονος, προδότης, δραπέτευσε από το νοσοκομείο της Λευκωσίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και ως εκ θαύματος μετά τη λήξη του αγώνα 1955-59 βρέθηκε στο Λονδίνο.

Και σου ξαναλέω, δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να πιάνεις στο στόμα σου την ΕΟΚΑ. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Προδότες ήτο, προδότες θα πεθάνουν. Ο λύκος αλλάζει μαλλί, όχι μυαλά. Να πας στη Τουρκία να ζήσεις με τα αδέρφια σου, αυτό σε συμβουλεύω “κύριε” Χριστόφια, εδώ είναι ΕΛΛΑΣ.

Αντρέας Μουστάκας

Αγωνιστής ΕΟΚΑ