Με ειρωνεία αντέδρασε ο Ιταλός πατριώτης Ματέο Σαλβίνι, στην απόφαση της Κομισιόν να απορρίψει και πάλι το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης και να ξεκινήσει την Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, με κυρώσεις: «Έφτασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Εντάξει, περιμένω κι ένα από τον Άι Βασίλη.Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών. Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με τον Γιούνκερ, τον Μοσκοβισί ή όποιον άλλον.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά 300 δισ ευρώ βάσει προϋπολογισμών που ορισμένοι χειροκροτούσαν. Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη το χρέος αυξάνεται, όταν υπάρχει, μειώνεται».

Αμέσως μετά, ο Σαλβίνι συνέχισε στο Twitter, όπου έγραψε τα εξής: «Η Ευρώπη να δείξει σεβασμό στον Ιταλικό λαό, από τη στιγμή που πληρώνουμε τουλάχιστον πέντε δισ. ευρώ περισσότερα από όσα μας επιστρέφονται. Δικαιώματα στην εργασία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, λιγότεροι φόροι και περισσότερη ασφάλεια: πάμε μπροστά!»

Άραγε, είναι τυχαίο που τον αγαπάει ο λαός του;

ΠΗΓΗ