Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για ακόμη μία φορά δικαιώνεται για τον σκεπτικισμό που είχε εκφράσει προς το πρόσωπο του Μουσταφά Ακκιντζί. Όταν κάποιοι στην απ’ εδώ πλευρά πανηγύριζαν για την παράνομη εκλογή του ως επικεφαλής του ψευδοκράτους, εμείς υποστηρίζαμε πως οι διαχρονικές θέσεις της τουρκικής πλευράς δεν πρόκειται να αλλάξουν. Όπως και απεδείχθη. 

Οι τελευταίες δηλώσεις άλλωστε για Αιτία Πολέμου (casus beli) η μη λογική χρήση του φυσικού αερίου, φανερώνουν το αυτονόητο. Όταν μιλάει για λογική χρήση προφανώς εννοεί την επιθυμητή προς τα τουρκικά συμφέροντα χρήση των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως μπορεί ο Μουσταφά Ακκιντζί να υποδύεται τον “αριστερό ειρηνιστή” στην πραγματικότητα όμως χρησιμοποιεί την τουρκική πολεμική μηχανή για να εκφράζει τις απειλές του προς τους Έλληνες της Κύπρου. Γι’ αυτό άλλωστε επιθυμεί την συνέχιση των εγγυήσεων από την Τουρκία, γι’ αυτό και ζητάει την αριθμητική πλειοψηφία στην “τουρκική ζώνη”. 

Προφανώς όμως η δική μας πλευρά πρέπει να συμφωνεί με τις δηλώσεις Ακκιντζί, αφού ο Αναστασιάδης πρόσφατα συναντήθηκε με Τούρκους επιχειρηματίες για θέματα ενέργειας (βλέπε μεταφορά Φ.Α. στην Τουρκία), ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δηλώνει πως είναι θεμιτή η ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει τις ανωτέρω δηλώσεις του εγκάθετου της Τουρκικής κατοχής, Μουσταφά Ακκιντζί, καθώς και της στάσης των διαπραγματευτών της πλευράς μας. Οι συνεχείς υποχωρήσεις της πλευράς μας αποθρασύνουν τους Τούρκους, οι οποίοι εμφανίζονται με ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις. 

Είναι καιρός που η πολιτική μας ηγεσία πρέπει να αντιληφθεί τις πικρές πραγματικότητες και να αλλάξει γραμμή στα Εθνικά μας θέματα.

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)