Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι εγκληματικές ενέργειες από αλλοδαπούς το τελευταίο διάστημα, αφού τα εγκληματικά στοιχεία κρύβονται πίσω από την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και την κυβερνητική ανοχή.

Να θυμίσουμε μόνο ορισμένα από τα πρόσφατα περιστατικά που αποδεικνύουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα:
– Άγρια δολοφονία στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας μετά από συμπλοκές αλλοδαπών με επίκεντρο τα ναρκωτικά. Σύμφωνα δε, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αργότερα άλλος αλλοδαπός(!) εντόπισε το πτώμα στη μέση του δρόμου και αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, το λήστεψε!
– Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά οδηγού λεωφορείου και του γιού του, από μαχαιροβγάλτες αλλοδαπούς, το οποίο έλαβε χώρα μπροστά σε αθώους περαστικούς, δεκάδες ανήλικους μαθητές, καθώς και μπροστά στα μάτια της τετράχρονης κόρης του θύματος
– Άγρια δολοφονία, στον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών, για τον έλεγχο των ναρκωτικών

Χθες, στις 3 και 30 το απόγευμα, είχαμε νέο περιστατικό όπου πολίτες και αστυνομικοί,  δέχθηκαν επίθεση στο χωριό Απαισιά της Λεμεσού, από αλλοδαπό σε έξαλλη κατάσταση που κρατούσε στα χέρια του σκεπάρνι και τσεκούρι, φωνάζοντας ότι θα τους «σκοτώσει», ο οποίος τελικά τραυμάτισε σοβαρά τον έναν αστυνομικό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι θα σταθεί ασπίδα στους αστυνομικούς που δέχθηκαν την επίθεση από τον εξαγριωμένο αλλοδαπό, σε περίπτωση που κάποιοι τους στοχοποιήσουν, προσπαθώντας να τους φορτώσουν ευθύνες, γιατί έπραξαν το καθήκον τους.

Επιπλέον, το Κίνημά μας καλεί για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, χαράζοντας αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, αξιοποιώντας τις προτάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει.

Αντ’ αυτού με λύπη παρατηρούμε ότι μένει μόνο σε κούφιες εξαγγελίες, ενώ οι ενέργειες της επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση! Παράδειγμα η πρόσφατη δημιουργία παράνομης «Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας» στην παλιά Λευκωσία, τα εγκαίνια του οποίου ΤΕΛΕΣΕ ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ενώ παρόμοια κέντρα φιλοξενίας σκοπεύουν να δημιουργήσουν σε πολλές άλλες περιοχές!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)