Όσο αφορά την σημερινή συνεδρία στην επιτροπή Εξωτερικών για την απόφαση του Συμβουλίου να εξουσιοδοτήσει την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή να αρχίσει διαπραγματεύσεις για μια περιεκτική συμφωνία αερομεταφορών μεταξύ της ΕΕ και των Κρατών Μελών της αφενός και της Δημοκρατίας της Τουρκίας αφετέρου, θεωρούμε εξαρχής ότι ήταν λάθος να δοθεί μια τέτοια έγκριση.

Εν συνεχεία διαφωνούμε πλήρως με την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Τουρκία επί του θέματος, μια χώρα που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν δέχεται πλοία με Κυπριακή σημαία, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζει τα χωρικά μας ύδατα και απαγορεύει σε Κυπριακά αεροπλάνα να κάνουν πτήσεις πάνω από την Τουρκία.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητούμε όπως τερματιστεί άμεσα αυτή η διαδικασία. Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι να συζητούν επί οιασδήποτε συμφωνίας. Τέλος καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να εκμεταλλευτεί σωστά την ευκαιρία που έχουμε, ασκώντας επιτέλους πιέσεις που θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα για τα κυπριακά συμφέροντα.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)