Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι κατάπτυστες και ανεκδιήγητες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη περί ομφάλιων λώρων που πρέπει να αποκοπούν από τις μητέρες πατρίδες, παρόμοιες δηλώσεις όπως του προκατόχου του Δημήτρη Χριστόφια, που εξισώνουν την Ελλάδα με τον βάρβαρο εισβολέα και κατακτητή, την Τουρκία.

Τότε οι εκ του ΔΗΣΥ, έσχιζαν τα ιμάτια τους, τονίζοντας το απαράδεκτο των δηλώσεων του, εγκωμιάζοντας τον δικό τους «πατριωτισμό». Σήμερα όμως επί δικής τους διακυβερνήσεως, σφυρίζουνε αδιάφορα παριστάνοντας τους ανήξερους.

Είναι πραγματικά τραγικό Πρόεδρος ενός κράτους να προβαίνει σε τέτοιες ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις, που δίνουν συγχωροχάρτι στην Τουρκία, ενώ παράλληλα ασελγεί εις βάρος των Ελλαδιτών αδελφών μας που έχυσαν το αίμα τους για να προασπίσουν τον Ελληνισμό της Κύπρου, την ώρα που οι ομοϊδεάτες του ΔΗΣΥ, Νέα Δημοκρατία, επί κυβερνήσεως Καραμανλή δήλωναν πως «Η Κύπρος κείταιν μακράν» και άφηνε την Ελληνική νήσο έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν καλεί τον Νίκο Ανανστασιάδη να απολογηθεί αλλά τον καλούμε σε άμεση παραίτηση, καθώς οι μέχρι τώρα αδέξιοι χειρισμοί του, αλλά και οι τραγικές του ανακοινώσεις, θέτουν τα Εθνικά μας δίκαια σε τεράστιο κίνδυνο.

Για να είμαστε όμως ειλικρινείς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΔΗΣΥ, με την αντεθνική γραμμή που κρατά στο Κυπριακό, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να πείσει τον λαό μας να ξεπουλήσει την Πατρίδα του με τα αντεθνικά σχέδια Ομοσπονδίας.

Ο μόνος ομφάλιος λώρος που πρέπει να κοπεί είναι με το σάπιο πολιτικό σύστημα και κυρίως με τους Εφιάλτες του Έθνους.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)