Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την έντονη δυσφορία του και την κάθετη διαφωνία του αναφορικά με τα νέα υγειονομικά «μέτρα» αντιμετώπισης του κορωνοϊού που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Δεν θα ανεχθούμε μέτρα που δημιουργούν ρατσιστικές ανισότητες ή καταπατούν τις βασικές ελευθερίες του ανθρώπου, όπως είναι ο διαχωρισμός του λαού σε δύο κατηγορίες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και η έμμεση επιβολή εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες.

Αφού, όπως δηλώνει η Κυβέρνηση όσα πράττει αφορούν το δημόσιο συμφέρον, την ίδια στιγμή που ο λαός πληρώνει για να λειτουργεί το ΓΕΣΥ, τότε γιατί να μην συνεχίσουν τα δωρεάν τεστ ταχείας διάγνωσης;

Ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα που ΔΕΝ ψήφισε υπέρ των μονομερών διαταγμάτων και αντιτάχθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τους πειραματισμούς και να αποσύρει άμεσα κάθε μέτρο που εντέλει δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή καταπατεί τις βασικές ατομικές ελευθερίες.

Να θυμίσουμε ότι κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκτρώσεις, το οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΕΛΑΜ, όλοι έσκιζαν τα ιμάτια τους για το «δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους»! Τώρα κανείς δεν αντιδρά που «βιάζουν» το δικαίωμα που έχει ο κάθε πολίτης για το δικό του σώμα!

Οι αποφάσεις είναι «μια τρύπα στο νερό» γι’ αυτό προτρέπουμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις ουσίας, όπως είναι η πρόσληψη προσωπικού και αγορά εξοπλισμού για την καλύτερη στελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)