Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απόφαση να συλληφθεί ο 59χρονος οδηγός λεωφορείου καθώς και ο γιος του, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο αφού μαχαιρώθηκε από αλλοδαπούς στην Πλατεία Σολωμού της Λευκωσίας. Μια απόφαση που ξεκάθαρα εξισώνει το θύμα με τον θύτη.

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού η δολοφονική επίθεση από τους μαχαιροβγάλτες αλλοδαπούς από το Καμερούν, έλαβε χώρα μπροστά σε αθώους περαστικούς, δεκάδες ανήλικους μαθητές, που βρίσκονταν στο σημείο ενόψει των επετειακών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και μπροστά στα μάτια της τετράχρονης κόρης του θύματος.

Ως Κίνημα, καλούμε το Υπουργείο να αναιρέσει τα εντάλματα σύλληψης και να εξηγήσει δημόσια την παράλογη απόφαση του! Διερωτόμαστε, κατά πόσο είχαν την απαίτηση από το θύμα να παρακολουθεί τον πατέρα του να μαχαιρώνεται, χωρίς να προσπαθήσει να τον προστατέψει ή αν απαιτούσαν από τον οδηγό του λεωφορείου να μην αμυνθεί;

Η Κυβέρνηση, καθώς και τα αρμόδια Υπουργεία επιβάλλεται εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με εφαρμογή των νομοθεσιών, με ισχυρές αστυνομικές περιπολίες, χαράζοντας αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Έχουν υποχρέωση να κερδίσουν πίσω το χαμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να πατάξουν στην ρίζα του το φαινόμενο γκετοποίησης ολόκληρων γειτονιών.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)