Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, η Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο για το 2019, απώλεσε συνολικά έσοδα 88.031.141 ευρώ από τις αγορές από τα κατεχόμενα για τη βενζίνη 95 και το πετρέλαιο κίνησης. Μια διαπίστωση που δικαιώνει πλήρως την πάγια και διαχρονική θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που απαιτεί το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Η πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οδηγεί στην επιδότηση του κατοχικού μορφώματος και ενισχύει εν τέλει οικονομικά τα τουρκικά στρατεύματα. Από την άλλη, η  Κυπριακή Δημοκρατία επιβάλλεται να λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου, που πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί σε εθνικό επίπεδο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και στην καταστροφή των πρατηριούχων καυσίμων που βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται δραστικά.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από τον Αύγουστο του 2017, κατέθεσε στο Προεδρικό συγκεκριμένη στρατηγική πρόταση για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ενώ από το 2016 που εισήλθε στο κοινοβούλιο, ανελλιπώς καταθέτει τροπολογίες για αποκοπή των κονδυλίων που αφορούν τα οδοφράγματα, οι οποίες δυστυχώς καταψηφίζονται.

Ως εκ τούτου, θέτουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενώπιον των ευθυνών τους, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα πόσοι Ελληνοκύπριοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν αν το Κράτος διοχέτευε το συγκεκριμένο ποσό στην οικονομία και κατ’ επέκταση την κοινωνία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)