Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την νέα τοποθέτηση του κατοχικού ηγέτη, που τις τελευταίες μέρες προβαίνει συνεχώς σε συνεντεύξεις και δημόσιες τοποθετήσεις, αποκαλύπτοντας τις τουρκικές βλέψεις στο Κυπριακό, προσγειώνοντας ανώμαλα, για πολλοστή φορά, όσους με την βία προσπαθούσαν να μας πείσουν για τις καλές του προθέσεις.

Ο Μουσταφά πέρα από την δήλωση για τις τέσσερις ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση του συστήματος εγγυήσεων, το οποίο πρέπει να ανανεωθεί για διάστημα 15 χρόνων. Τον προαναφερόμενο ισχυρισμό τον δικαιολόγησε με την αιτιολογία, ότι «πρέπει να υπάρξει αρκετός χρόνος για τους Τ/Κ να δοκιμάσουν την λειτουργία του νέου ομοσπονδιακού συστήματος και να δουν εάν πραγματικά ένας Τ/Κ μπορεί να γίνει Πρόεδρος».

Επειδή η Κυβέρνηση δεν αναμένουμε να πράξει το παραμικρό, όπως κάνει άλλωστε πάντα, ερωτούμε εμείς τον Μουσταφά, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), τι θα πράξει δηλαδή ο τουρκικός στρατός αν το ομοσπονδιακό σύστημα δεν λειτουργήσει, ή εάν ακόμα ένας Τ/Κ δεν μπορεί να γίνει Πρόεδρος;

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κατοχικός ηγέτης, που κάποιοι τον γυρόφερναν σε κάθε γωνιά του πλανήτη διαφημίζοντας τον, έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Καλό είναι κάποιοι να δουν το πρόβλημα κατάματα, χωρίς να τρέφουν αυταπάτες.

Γραφείο Τύπου

ΕΘνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)