Δηλώσεις στα ΜΜΕ για τα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης.

Αναλυτικά ο συναγωνιστής δήλωσε ότι «Σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας συζητήσαμε για μία ακόμη φορά το ζήτημα των συντάξεων. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν τους χαμηλοσυνταξιούχους και την ειδική ποινή του 12% για όσους αποφασίσουν να πάρουν πρόωρη σύνταξη.

Αυτό που παρατηρούμε και πάλι είναι ότι ενώ αναγνωρίζεται το πρόβλημα το Υπουργείο, δεν έχει φέρει καμία πρόταση για να σταματήσει αυτή η αδικία. Είναι τραγικό, σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, να περνά μία ακόμη χρονιά χωρίς να υπάρχει βελτίωση σε αυτό τον τομέα.

Για τα βαρεά και ανθυγιεινά επαγγέλματα το ΕΛΑΜ έχει καταθέσει πρόταση από το 2016, βασιζόμενο στο μοντέλο που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Δεν έχει συζητηθεί καν η δική μας πρόταση και αυτό που έχουμε πει στους εκπροσώπους του Υπουργείου τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν φέρει μία πρόταση που να είναι βιώσιμη και εφαρμόσιμη. Δεν το έχουν πράξει και σήμερα μας είπαν ότι θα προχωρήσουν σε μία ακόμη μελέτη, δηλαδή θα χαθεί κι άλλος χρόνος για να μας πουν απλώς ποιο είναι το πρόβλημα.

Αυτό που εμείς ζητούμε είναι να επιλυθεί ακόμη μία αδικία και για πρώτη φορά να δούμε πως θα διαμοιραστούν τα κονδύλια έτσι ώστε να μην αδικούνται οι πιο φτωχοί συμπατριώτες μας και να υπάρξει επιτέλους δικαίωση».