Χθες (25/02/2020) στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων συζητήθηκε η πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για θέσπιση κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα. Η λογική που κατατέθηκε η εν λόγω πρόταση, ΠΡΩΤΑ από το ΕΛΑΜ εδώ και τρία χρόνια, είναι ότι πρέπει επιτέλους το κράτος και η κυβέρνηση να αναλογιστούν τις συνθήκες που αλλάζουν και να θεωρήσουν δεδομένο ότι υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Επίσης, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε ότι βάση των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η θέσπιση κατώτατου μισθού θα είναι ένα κίνητρο ούτως ώστε να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς επίσης και να δείξουμε στους πιο χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους αυτής της πατρίδας ότι δεν είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Όπως μας έχουν ενημερώσει, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του υπουργείου και μέχρι το τέλος του Μάρτη θα κατατεθεί κυβερνητικό νομοσχέδιο για το εν λόγω θέμα, ούτως ώστε να ξαναρχίσει η συζήτηση για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια κατάληξη.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)