Η Συρία ετοιμάζεται να στείλει πίσω στα θρανιά τους Κυβερνώντες της Κύπρου και της Ελλάδας για να τους διδάξει ξανά ιστορία και να τους θυμίσει τις χαμένες Πατρίδες. Ως εκ τούτου, ενώ στην Κύπρο έχουμε αφαιρέσει από παντού το σλόγκαν δεν ξεχνώ και στην Ελλάδα προσπαθούν να μην διδάσκονται οι νέοι για το πώς χάθηκε η Κωνσταντινούπολη και τι σημαίνει για το Ελληνικό Έθνος η Πόλη ήρθε η μαρτυρική Συρία για να μας βάλει τα γυαλιά και να μας διδάξει Ιστορία.

Συγκεκριμένα ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, έδωσε εντολή ώστε από τη νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, στα σχολικά ιδρύματα που ελέγχει το καθεστώς να καταργηθεί η τουρκική ονομασία Ισταμπούλ  και πλέον σε όλα τα βιβλία να αναγραφεί ξανά η λέξη Κωνσταντινούπολη. Φυσικά, η κίνηση αυτή ενόχλησε την Τουρκία, αλλά ποιος την ρωτά. Έχει όμως, και συνέχεια.

Ο Άσαντ προχώρησε, επίσης, στην κατάργηση και του επιθέτου Φατίχ (+ κατακτητής – πορθητής) για τον Μωάμεθ Β, ο οποίος θα αποκαλείται απλώς Μεχμέτ +(Μωάμεθ), ενώ η Άλωση της Κωνσταντινούπολης μετονομάζεται σε «είσοδος των Οθωμανών στην Πόλη σαν προσωρινό γεγονός«!

Μάλιστα δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τους Οθωμανούς Τούρκους σαν ένα από τα χειρότερα είδη που πέρασαν στην ιστορία και ότι ο λαός του υπέφερε τα πάνδεινα από αυτούς!