Δεκάδες συναγωνιστές και φίλοι του Εθνικιστικού Κινήματος παρευρέθηκαν την Τετάρτη 13/7 στα Νέα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού σε μια συγκλονιστική ομιλία του Επαρχιακού Λεμεσού, Στέλιου Νεάρχου, για τα γεγονότα του μαύρου καλοκαιριού του 1974. Έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στα γεγονότα του πραξικοπήματος, ανέγνωσε απόσπασμα από την προδοτική ομιλία του Μακαρίου στο ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών της 19ης Ιουλίου 1974, ενώ σε κλίμα συγκίνησης μίλησε για τις μάχες που έγιναν κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Επαρχιακός Λεμεσού έκανε αναφορά στις ομάδες της ΤΜΤ που στελεχώνονταν από τουρκο”κύπριους” στρατιώτες που βασάνισαν και εκτέλεσαν δεκάδες συμπατριώτες μας, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στους προασπιστές της ελληνοτουρκικής φιλίας. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τον αρχισφαγέα Ταλάτ.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, ο οποίος μίλησε για την επικαιρότητα και την κοινοβουλευτική δραση του ΕΛΑΜ. Ανέλυσε τις προτάσεις που κατέθεσαν στη βουλή οι Έλληνες Εθνικιστές βουλευτές, οι οποίοι παρά τον ενάμιση μήνα από την εκλογή τους έχουν να επιδείξουν σπουδέα κοινοβουλευτική δράση.

stelios d59e4

geadis a62ec

kosmos2 e61a5

kosmos3 3ea44

kosmos1 d34bc