Ακόμα μια χρονιά πέρασε από την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που έγινε την 15η Νοεμβρίου 1983. Ακόμα μια χρονιά, τα διδάγματα της οποίας ενώ θα έπρεπε, δυστυχώς δεν μας παραδειγματίζουν.

Τριανταπέντε χρόνια μετά, η Κυβέρνηση, μαζί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα επικίνδυνο διακανονισμό τύπου Ομοσπονδίας, ο οποίος οδηγεί, εν γνώσει τους, στην αναγνώριση τους ψευδοκράτος, ενώ ταυτόχρονα, αντί να την προασπίζονται, οδηγούν την Κυπριακή Δημοκρατία στην διάλυσή της.

Τριανταπέντε χρόνια μετά, οι πολιτικές διάνοιξης των οδοφραγμάτων ως ΜΟΕ, με τις ευλογίες όλων, δικαιώνουν και νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της κατοχής. Πρόσφατο παράδειγμα, η ταμπέλα υποδοχής στο οδόφραγμα της Δερύνειας με την αναγραφή «καλωσορίσατε στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείας Κύπρου».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε, όσους με τις πολιτικές τους οδηγούν στην αναγνώριση του και απενοχοποίηση της Τουρκίας. Τέλος, καλούμε όσους πραγματικά διαφωνούν με κάθε μορφή ομοσπονδίας, να συμπορευτούν με το μοναδικό αντιομοσπονδιακό Κίνημα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)