Οι δηλώσεις εκ μέρους της κατοχικής κυβέρνησης, περί δημιουργίας νέου κράτους και κατάργηση της Κυπριακής νόμιμης Δημοκρατίας, έρχονται να γκρεμίσουν όλα όσα με τόσο μόχθο έχτιζε η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο πρόεδρός της, Νίκος Αναστασιάδης, επιβεβαιώνοντας ότι πέρα από τις μεγαλοστομίες που ξεστόμιζε όλον αυτό τον καιρό και τις φρούδες υποσχέσεις που γέμιζε τον λαό, το μόνο που πετύχαινε ήταν να χτίζει παλάτια στην άμμο.

Το Κίνημά μας δυστυχώς για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ότι τόσο ο Ακιντζί, όσο και η παρέα του δείχνουν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Το πιο λυπηρό από όλα είναι ότι η Κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον Νίκο Αναστασιάδη, βάλθηκαν από την πρώτη μέρα εκλογής του να αγιοποιήσουν σε όλα τα διεθνή φόρα τον φίλο και συμπατριώτη τους, Μουσταφά.

Το Κυπριακό οδεύει σε επικίνδυνα μονοπάτια και με την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, μη αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που ελλοχεύουν, να παραπαίει από το ένα ολίσθημα στο άλλο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παραμένει πιστό στην γραμμή του διακηρύσσοντας την μοναδική πραγματική λύση, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση και απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να χαραχθεί κοινή Εθνική πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν χωράει καμία ομοσπονδία και κανένας συμβιβασμός με τον κατακτητή, εις ότι αφορά τα δίκαια του λαού μας. Απαιτούμε έως τέλους την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων, όλων των εποίκων και επιστροφή όλων των προσφύγων στην πατρώα μας γη, χωρίς παρεκκλίσεις. Πάνω από όλα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η Ελληνικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι να προβαίνουμε σε συμφωνίες που καταργούν ακόμα και την ίδια την υπόστασή της.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)