Εθνικιστικός σεισμός πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας από την Περήφανη Ελληνική Νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, που ανήμερα της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του κατοχικού ψευδοκράτους, υπό έντονη βροχόπτωση, βγήκε μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας, βροντοφωνάζοντας ότι τούτη τη γη είναι Ελληνική και καμία λύση ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεκτή.

Η γιγαντιαία πορεία του Μετώπου Νεολαίας, παρά τις αντιξοότητες του καιρού, πορεύτηκε στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με κεντρικό σύνθημα «Στη Κύπρο ρέει αίμα Ελληνικό, στους τούρκους δεν θα δώσουμε ούτε εκατοστό», υπενθυμίζοντας σε όσους συμβιβάστηκαν, ότι υπάρχουν κάποιοι που Δεν Ξεχνούν την βάρβαρη Τουρκική εισβολή του 1974, ούτε την παράνομη ανακήρυξη του κατοχικού εκτρώματος πριν 36 χρόνια.

Η εθνικιστική φάλαγγα, περνώντας έξω από τη Βουλή, υπενθύμισε σε όσους οραματίζονται μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής  Ομοσπονδίας, που στην ουσία θα διχοτομήσει την πατρίδα μας, ότι υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να αγωνίζονται για  μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική.

Η περήφανη Ελληνική Νεολαίας του ΕΛΑΜ, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα του έθνους μας, κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, λίγα μέτρα μακριά από τον Αττίλα, διατρανώνοντας την θέλησή της για επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, ενώ συναγωνιστές του Μετώπου Νεολαίας απηυθύναν τους δικούς τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς, τονίζοντας ότι δεν θα υποχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Ως μια συμβολική απάντηση στην Ελληνοτουρκική φιλία, τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας, έκαψαν συμβολικά το πανί της κατοχής.

Εν συνεχεία, υπήρξαν ομιλίες από μέλη του Μετώπου Νεολαιας για τη σημερινή μαύρη επέτειο και την ανάγκη σύνταξης γύρω από τις γραμμές του ΕΛΑΜ, ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό αντικατοχικο και αντιομοσπονδιακο μέτωπο.

Η μεγαλειώδης αντικατοχική εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται απ’ άκρη, σ’ άκρη, στο οδόφραγμα της ντροπής, αλλά και στο οδόφραγμα των περήφανων αντικατοχικών εκδηλώσεων.