Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζει την τραγική εικόνα της Κύπρου στο Μεταναστευτικό, αφού αποκαλύπτει αύξηση 264% των λαθρομεταναστών που πέρασαν από τα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2018, διέσχισαν την Πράσινη Γραμμή 4.451 παράνομοι μετανάστες, σε σύγκριση με το 2017 όπου είχαν καταγραφεί 1686 κρούσματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια, απαιτώντας να ληφθούν αποτρεπτικά μέτρα κατά των λαθρομεταναστών, όπως είναι η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για άμεση ταυτοποίηση και απέλαση όσων εισέρχονται παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Δυστυχώς, ενώ εγκυρότατες πηγές μας πληροφορούν ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει εδώ και καιρό πως η Τουρκία στέλνει λαθρομετανάστες με αεροπλάνα μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, τους οποίους πρώτα  βαφτίζει “πρόσφυγες”, και ακολούθως τους διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές, μέσω των οδοφραγμάτων, εν τούτοις αρνείται να συνεργαστεί και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, παρακολουθώντας αμέτοχη το νέο εποικισμό της πατρίδας μας….

Η λύση είναι μια: Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)