Τι και αν δήλωσε ο λαλίστατος κοινοτάρχης της Κύπρου ότι σε πιθανές προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, αυτές συνεχίζονται ακάθεκτες.

Τι και αν το τουρκικό ερευνητικό έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην ΑΟΖ της Κύπρου, τι και αν παραβιάζουν τον εναέριο μας χώρο, τι και αν προχωρούν σε χερσαία επέκταση εδάφους στην νεκρά ζώνη, τι και αν οι παρεμβάσεις από τρίτες χώρες όχι μόνο είναι εξόφθαλμες αλλά και συνεχείς, οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Τι και αν κάποτε ο κοινοτάρχης μας, Νίκος Ανανστασιάδης δήλωνε ότι θα σεβαστεί το ΟΧΙ και το λαό που το ψήφισε, τίποτα από όλες αυτές τις δεσμεύσεις δεν ευσταθούν.

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης, και Κουντρέτ Οζερσάι, όπου και θα συζητηθούν διαδικαστικά θέματα για τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Στην ατζέντα, επίσης, το περιουσιακό, η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία και οι αρμοδιότητες τη ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στην προηγούμενη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπέβαλε έγγραφο για τη δικαστική εξουσία.

Η κοροϊδία εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού καλά κρατεί. Όσο θα ανεχόμαστε είτε με την ψήφο μας είτε με την αποχή, πολιτικούς που θα παίζουν την πατρίδα μας και τα συμφέροντα της στα ζάρια, το Κυπριακό θα παραπαίει και μαζί του τα ιστορικά μας δίκαια.