Δυναμική και φέτος η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο του Σταυραετού του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου! Το θρησκευτικό μνημόσυνο τελέστηκε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά.

Στην συνέχεια μέλη και φίλοι της Παράταξης μας από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, συγκεντρώθηκαν στα λημέρια που ο ανδρειωμένος Σταυραετός έπεσε μαχόμενος κατά του Άγγλου αποικιοκράτη.

Στις βουνοκορφές που έγραψε με ανεξίτηλα ολόχρυσα γράμματα νέες σελίδες Ελληνικής Ιστορίας, επαναλαμβάνοντας το «Μολών λαβέ», που ταξίδεψε από τις Θερποπύλες και έφτασε στα βουνά του Μαχαιρά, για να στοιχειώσει τις μνήμες των Αποικιοκρατών, αλλά και όλων όσων ξεχνούν τι πάει να πει Έλληνας!

Οι ΕΛΑΜίτες και οι ΕΛΑΜίτισες νιώθοντας και φέτος το χρέος που βαραίνει τις πλάτες τους, παρευρέθηκαν στο κρησφύγετο, για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής, αλλά και γιατί αυτό προστάζει το χρέος που έχουμε στις μελλοντικές γενεές: να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά και τις αξίες του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στον χώρο του κρησφύγετου, τελέστηκε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της μάχης που έδωσε ο Αυξεντίου και οι συναγωνιστές του.

Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ Χρίστος Χρίστου, ο μόνος Πρόεδρος κόμματος που κάθε χρόνο είναι πιστός στο ραντεβού του με τον Γρηγόρη.

Στεφάνι κατέθεσε και ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου.

Για εμάς τιμή αποτελούν τα λόγια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, προς τα μέλη μας, καθώς “σε εμάς βλέπουν το μέλλον”. Σε εμάς “εναποθέτουν τα σκήπτρα” για να συνεχίσουμε των αγώνα για να παραμείνει ο Ελληνισμός ζωντανός στην Κύπρο!

Τόσο στον χώρο του κρησφύγετου, όσο και μπροστά από το Άγαλμα του Αυξεντίου, οι ΕΛΑΜίτες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Κύπρος – Ελεύθερη – Ελληνική !

 ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ !