Θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα για ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά, μετά τα γνωστά πανηγύρια στην οδό Λήδρας και τον περιφερόμενο θίασο στο θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού.

Ο Μουσταφά Ακιντζί και στις δύο των περιπτώσεων πέρασε στις ελεύθερες περιοχές συνοδευόμενος πάντα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

– Δηλαδή επιτρέπουμε σε αστυνομικούς – φρουρούς ενός παράνομου και μη αναγνωρισμένου κράτους να οπλοφορούν ελεύθερα στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία;

– Αν κρίνανε σκόπιμο να πυροβολήσουν, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;

Δεν είναι η πρώτη φόρα που γίναμε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Να θυμίσουμε και την περίπτωση του βασανιστή αιχμαλώτων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος παρευρέθηκε στην Λεμεσό υπό την επιτήρηση των ένοπλων φρουρών του.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητεί εξηγήσεις και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους τα αρμόδια σώματα, αλλά και η Κυβέρνηση, που με δική τους συναίνεση νομιμοποιούν μία παρανομία, που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια ασφάλεια των πολιτών.

Επειδή κάποιοι θα τρέξουν να διαψεύσουν, θα προτρέξουμε των ανακοινώσεων και ερωτούμε ποια η χρησιμότητα τότε των αστυνομικών – φρουρών και υπό ποια ιδιότητα συνόδευαν τον Ακιντζί. Μήπως σε περίπτωση που διψούσε να του έβαζαν νερό;

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)