Το βράδυ της Τετάρτης 7/2, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για τους ήρωες της ΕΟΚΑ Πετράκη Γιάλλουρο, Γεώργιο Παπαβερκίου και Τάκη Σοφοκλέους, των οποίων ήταν η επέτειος της θυσίας τους. Ο συναγωνιστής ανέλυσε αρκετά στοιχεία από την ζωή και τον αγώνα των ηρώων, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά με μοναδικό όραμα την Απελευθέρωση της Κύπρου και την ένωση με την μάνα Ελλάδα, ΟΧΙ την Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία που κάποιοι προαπσθούν σήμερα να προωθήσουν ασελγώντας στις μνήμες όσων με την θυσία τους πότισαν το δένδρο της Λευτεριάς.

Εν συνεχεία, συναγωνιστής έκανε ομιλία για την αποφράδα νύκτα των Ιμίων, αναφερόμενος στα γεγονότα και στην προδοσία που στοίχισε την ζωή τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας μας, τονίζοντας ότι κάνοντας βίωμα και τρόπο ζωής τον Λαϊκό Εθνικισμό, έχοντας πίστη και αντλώντας θάρρος από τις ιδέες μας, με σεβασμό στην ιεραρχία, θα αγωνιστούμε ενωμένοι μέχρι την τελική Νίκη.

Καταλήγοντας, ο Επαρχιακός Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης αναφέρθηκε στην τεράστια εκλογική Νίκη του ΕΛΑΜ στις 28 Ιανουαρίου, αλλά και στην ηθική στάση που τήρισε στον Β’ Γύρο των Προεδρικών Εκλογών, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ τον αγώνα μας για τον ΛΑΟ και την ΠΑΤΡΙΔΑ.