Την γραμμή του άντρα της φαίνεται να υιοθετεί η γυναίκα του προέδρου της Κυπριακής μνημονιοκρατίας, Άντρη ΑναΝστασιάδη, όσο αφορά το Κυπριακό πρόβλημα και το ποια γραμμή πρέπει να ακολουθηθεί για να εξευρεθεί η πολυπόθητη και ιδανική λύση, ΟΧΙ για τον λαό μας, αλλά για τις εξωγενείς δυνάμεις. Άλλωστε είναι εξόφθαλμο ότι οι πολιτικοί μας δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά των διαφορών μεγάλων διεθνών δυνάμεων που θα απομυζήσουν διάφορα οικονομικά οφέλη με τυχόν λύση του Κυπριακού.

Η πρώτη «κυρία» επισκέφθηκε Δημοτικό σχολείο στην Λεμεσό όπου φοιτούν Τουρκο «κύπριοι» και αλλοδαποί μαθητές. Βλέπετε έλυσε τα τεράστια προβλήματα με τα παιδιά των συμπατριωτών μας, με την αναπτυξιακή πολιτική του συζύγου της. Μέσα στο επαναπροσεγγιστικό παραλήρημα της σημείωσε ότι “πολλά μας ενώνουν και λίγα μας χωρίζουν κι έτσι η προσπάθεια είναι, σύντομα να επανενώσουμε τον τόπο μας και να είμαστε και πάλι μαζί, ΕΙΡΗΝΙΚΑ”. Βίασε χωρίς κανένα ίχνος ντροπής την ιστορία, πλάθοντας παραμύθια τα οποία απορούμε αν και οι ίδιοι που τα λένε τα πιστεύουν.

Το  Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί και προκαλεί την πρώτη κυρία, Άντρη ΑναΝστασιάδη, να μας προσδιορίσει χρονολογικά σε ποια περίοδο της ιστορίας ζήσαμε ειρηνικά με τα αδέλφια της, από το 1571 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά τούρκικο στοιχείο στο νησί; Αλλιώς καλύτερα κάποιοι καλύτερα να κλείσουν τα στόματα τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, γιατί πραγματικά μπουχτίσαμε στο να ακούμε τέτοιου είδους γελοιότητες και να ασελγούν με τέτοιο χυδαίο τρόπο εις βάρος της ιστορίας μας.

Η μοναδική λύση για την Κύπρο είναι η απελευθέρωση και η άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων που αποτελούν έγκλημα πολέμου. Καμιά ομοσπονδία δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Μοναδική λύση είναι να επιστρέψει η Κύπρος κάτω από Ελληνοκυπριακή κυριαρχία και όσοι τουρκοκύπριοι επιθυμούν να παραμείνουν στο νησί μπορούν να το πράξουν, υπό το καθεστώς της μειονότητας, σεβόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πλειονότητας, τηρώντας όλες τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Θα κλείσουμε με τα λόγια του Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργού εξωτερικών της φίλιας χώρας για τους ριψάσπιδες που υποχωρούν με κλειστά αυτιά και μάτια, παρμένα μέσα από το βιβλίο του “Στρατηγικό Βάθος”. «Και ένας Τούρκος να μην υπήρχε στην Κύπρο, θα τον δημιουργούσαμε ως έρεισμα για υλοποίηση των στρατηγικών μας σχεδίων». Αυτά προς προβληματισμό για το ποιου τα συμφέροντα υπερασπίζονται κάποιοι…

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)