Δυναμική παρέμβαση για την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε ο Πατριώτης Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι. Ο Μ. Σαλβίνι κατήγγειλε την ότι Γαλλία και Γερμανία αποφασίζουν μόνες τους για τη συνολική πολιτική που ασκεί η ΕΕ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις χώρες που επηρεάζονται και είναι εκτεθειμένες στις μεταναστευτικές ροές.

Μέσα στις χώρες που επηρεάζονται άμεσα βέβαια από την αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και η Κύπρος. Άλλωστε, θυμίζουμε πως ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η Τουρκία ασκεί οργανωμένο σχέδιο προώθησης παράνομων μεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει τα δίκαια μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να καταγγείλει την αυθαίρετη μεταναστευτική πολιτική που αφήνει την Κύπρο εκτεθειμένη στις ροές παράνομων μεταναστών. Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να αποτελεί το καταφύγιο ολόκληρης της Οικουμένης, εις βάρος των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας και απαιτούμε τη λήψη μέτρων προτού να είναι αργά.