Ενώπιον της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής της οποίας προεδρεύει ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, κατέθεσαν στοιχεία σήμερα οι Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία ο Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατά το 2022 απελάθηκαν 7.682 παράνομοι μετανάστες αλλά την ίδια ώρα, κατά το ίδιο έτος, είχαμε 21.000 αιτητές πολιτικού ασύλου!…

Η ροή, υπογράμμισε, αυξάνεται ανησυχητικά και ο αριθμός αποτελεί τον μεγαλύτερο των τελευταίων ετών.

Πέρα από όλα τα άλλα, οι παράνομοι μετανάστες έχουν επιφέρει δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, που έρχεται να προστεθεί με το άλλο μεγάλο πρόβλημα της Πατρίδας μας, την γήρανση του πληθυσμού.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Λάρνακας του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος ανέδειξε μεταξύ άλλων, το πρόβλημα του Μεταναστευτικού σε συνάρτηση με την ασυδοσία που παρουσιάζουν κάποια δικηγορικά γραφεία. Επιπλέον, ανέφερε το πρόβλημα με τους αιτητές ασύλου που αρνούνται να υποβληθούν σε γενετικό έλεγχο εξακρίβωσης ηλικίας, δηλώνοντας ότι είναι δήθεν ανήλικοι. Ανέφερε και το πρόβλημα της Μενόγειας, αλλά και των άλλων κλειστών κέντρων φιλοξενίας, που μόνο “κλειστές δομές” δεν είναι, γι’ αυτό οι λαθρομετάστες κυκλοφορούν ελεύθερα και με ασυδοσία δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Στις 25 Απριλίου στην Επιτροπή θα παρευρεθούν 4 Υπουργοί για να καταθέσουν νεότερα στοιχεία και για να επανεξεταστεί το όλο θέμα. Μέχρι τότε, δήλωσε ο Λίνος Παπαγιάννης, θα ενημερωθούμε και για την δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης, κάτι που εισηγείται εδώ και χρόνια το ΕΛΑΜ, κάτι το οποίο προεκλογικά ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσει.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Λίνου Παπαγιάννη.