Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), το οποίο φαίνεται να λαμβάνει την 4η θέση, καταλαμβάνοντας την 5η έδρα της Ευρωβουλής, λαμβάνοντας 8.3%, αφήνοντας το ΑΚΕΛ να κονταροχτυπιέται με την ΕΔΕΚ για την 6η έδρα, με το ΑΚΕΛ να την καταλαμβάνει στην 2η κατανομή για μόλις 0.2% διαφορά.

Αναλυτικά, με αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου, ο ΔΗΣΥ λαμβάνει 30%, το ΑΚΕΛ 23%, το ΔΗΚΟ 13.6%, το ΕΛΑΜ, που βρίσκεται σταθερά στην 4η θέση, 8.3%, η ΕΔΕΚ 6.1%, οι Οικολόγοι με τη Συμμαχία Πολιτών 4.7%, και οι υπόλοιποι συνδυασμοί 4.9%.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κερδίζει ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα, αλλά και από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης, είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας στις νέες ηλικίες, από 18 μέχρι 39 ετών, με ποσοστό 7.2%, χωρίς την αναγωγή, που με την αναγωγή φτάνει το 14%.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι νέοι γυρνάνε τη πλάτη τους στα κόμματα τους σάπιου συστήματος, δεν μασάνε τη λάσπη που πετάνε και στέφονται πλέον μαζικά στον μοναδικό πολιτικό σχηματισμό που αγωνίζεται στο πλευρό του λαού.

Οι Έλληνες της Κύπρου και ειδικά οι νέοι, στέλνουν με τον πιο ξεκάθαρο και εμφατικό τρόπο το μήνυμα στο σαθρό κατεστημένο ότι το ΕΛΑΜ είναι το αύριο και αυτοί το χθες…!

Παρά τα θετικά ευρήματα της δημοσκόπησης, ο αγώνας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου θα συνεχιστεί αμείωτος. Ένας αγώνας που δεν γίνεται για καρέκλα βολέματος, ούτε για οικονομικά οφέλη, αλλά σε αντίθεση με όλους τους άλλους, αγωνιζόμαστε για να ακουστεί για πρώτη φορά μια αληθινά πατριωτική φωνή στις Βρυξέλλες, που θα εκφράζει τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Η Ευρώπη αλλάζει και η Κύπρος μαζί…