Σήμερα (07/02/2019), συνεχίστηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών του κοινοβουλίου, στην παρουσία της GRECO, σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν για διαφθορά στο δικαστικό σύστημα, χωρίς όμως να έχουμε καταλήξει σε κάτι νεότερο.

Παρ’ όλο που οι άνθρωποι της GRECO έχουν μεταφέρει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια συγκεκριμένους τρόπους και συγκεκριμένες μεθόδους, που η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει εφαρμόσει, εντούτοις ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει.

Επί της ουσίας, ήταν ακόμη μια ανούσια συζήτηση. Δεν χρειαζόμαστε ούτε την GRECO, ούτε κανέναν άλλο να μας πει πως θα καταπολεμήσουμε την διαφθορά. Για να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει η πολιτεία, δηλαδή η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, πρωτίστως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για να υπάρξει επιτέλους πραγματική τιμωρία όσων οδήγησαν τον τόπο μας στην οικονομική καταστροφή, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά.

Τουλάχιστον, από την δική μας πλευρά, δεν έχουμε δει να συμβαίνει αυτό το πράγμα, αντιθέτως καθημερινά ακούμε νέα σκάνδαλα, χωρίς να οδηγείται κανένας στην δικαιοσύνη.

Από εδώ και στο εξής, είναι στο χέρι του κάθε πολίτη να στείλει τα μηνύματά του, με τον τρόπο που αυτός ξέρει.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)