Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, όπου σχολίασε τα προβλήματα της παιδείας, εξήγησε το σκεπτικό της πρότασης νόμου του Κινήματος μας για απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας σε δημόσιους χώρους και δημόσια εκπαιδευτήρια, ενώ έδωσε το στίγμα του για τις εξελίξεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Χρίστου, σχολιάζοντας τα προβλήματα στη παιδεία, μίλησε για τις πολιτικές σκοπιμότητες των κομμάτων που συνέβαλαν στις μεταρρυθμίσεις στη παιδεία, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Όσο αφορά την πρόταση για απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέλυσε τους τρείς λόγους που ώθησαν στην υποβολή της εν λόγω πρότασης. Κατ’ αρχάς, τίθεται θέμα ασφάλειας, επιπλέον η γυναικεία ισλαμική ενδυμασία παραπέμπει στη χειραγώγηση των γυναικών, ενώ ο τρίτος λόγος είναι η διατήρηση του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Κύπρου.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε το ΕΛΑΜ, ότι η πρόταση για απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας περιέχει στοιχεία ρατσισμού, ο κ. Χρίστου υπενθύμισε ότι υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαιώνει όσες χώρες έχουν εφαρμόσει αντίστοιχες νομοθεσίες.

Απαντώντας σε ερώτηση της Δημοσιογράφου σχετικά με την Κάρτα Φιλάθλου, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι η κάρτα φιλάθλου έχει αποδεδειγμένα αποτύχει και η εφαρμογή της έχει απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επανέλαβε ότι απορρίπτουμε τη λύση της ΔΔΟ και παράλληλα έχουμε καταθέσει επανειλημμένα για απελευθέρωση της πατρίδας μας μέσω μιας λύσης ενιαίου κράτους.