Σε τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, στα πλαίσια της συζήτησης για ρύθμιση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων, απαντώντας στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε αναφερθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία στη διατάραξη της κοινής ησυχίας, στην οχληρία, την κατάργηση των οικιστικών ζωνών κτλ, ευχήθηκε να υιοθετήσει την ίδια στάση και σε άλλα ζητήματα που δημιουργούν τα ίδια προβλήματα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρίστου, η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό θέμα, έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να ρωτήσει τους γείτονές τους, στο κέντρο της Λάρνακας, στη παλιά Λευκωσία, στη Γεροσκήπου, στο Κάππαρη, και πολλά άλλα σημεία της Κύπρου, προκαλώντας την έξαρση των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μεταφέρονται πλέον παράνομοι μετανάστες, σε χωριά και κοινότητες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα.

Κλείνοντας, ο κ. Χρίστου κάλεσε για άλλη μια φορά το κόμμα του κ. Αβέρωφ, να τηρήσει και στο θέμα της μετανάστευσης την ίδια στάση.