Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα και σχολιάζοντας διάφορα θέματα της επικαιρότητας, ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Για τις εκλογές όλοι ξεκινούν νωρίς, είπε, κουράζοντας τον λαό, αλλά για τα άλλα προβλήματα του τόπου και του λαού, μένουν όλοι μακριά και καθυστερούν να τα αντιμετωπίσουν.

Βαδίζουμε μόνοι ως κόμμα για την πρώτη Κυριακή των εκλογών και όσοι επιθυμούν ας μας ακολουθήσουν, συμπλήρωσε.

Εμείς δεν αποκλείσαμε κανέναν, συμπλήρωσε, άλλοι το έπραξαν, και οι πόρτες μας είναι ανοικτές για να μας ακολουθήσει όποιος θέλει στην αυτόνομη κάθοδο μας και με τον δικό μας υποψήφιο.

Ο Χρίστος Χρίστου χαρακτήρισε την εικόνα με τις υποψηφιότητες για τις Προεδρικές του 2023, σαν ενδοκυβερνητικές, εσωκομματικές εκλογές αφού οι υποψήφιοι που εξήγγειλαν ή θα εξαγγείλουν προέρχονται από την κυβέρνηση. Μόνη αντιπολιτευτική δύναμη, υπογράμμισε, είναι το ΕΛΑΜ και ο δικός μας υποψήφιος!  

Κληθείς να σχολιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, επανέλαβε πως: όπως επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, έτσι έπρεπε να γίνει και στην Τουρκία. Κακώς δεν αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα το ψήφισμα που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στην βουλή προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό όμως πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως, συμπλήρωσε. Να απαιτήσει δηλαδή η κυβέρνηση μας κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την εισβολή της στην Κύπρο το 1974 και την κατοχή της μισής μας Πατρίδας, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Ρωσίας.

Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε πως ο λαός μας πληρώνει την νύφη και πάλι δυστυχώς. Ρωσικές εταιρείες κλείνουν και φεύγουν και χιλιάδες συμπατριώτες μας έμειναν ή θα μείνουν άνεργοι. Και οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας και των δανειοληπτών, δήλωσε με έμφαση πως: Δανειολήπτες υποφέρουν από την μη λήψη μέτρων προς επίλυση των προβλημάτων τους με τις τράπεζες. Ακρίβεια, καύσιμα, αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, έχουν επέλθει πολλές σοβαρές αυξήσεις και ο κόσμος πνίγεται. Εμείς ως ΕΛΑΜ θα είμαστε πάντα η φωνή των πολιτών.

Καταθέσαμε πρόταση νόμου ξανά για αναβολή εκποιήσεων πρώτης κατοικίας όπως και προτάσεις προς κυβέρνηση και βουλή για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Οι Γεωργοκτηνοτρόφοι έχουν επίσης πληγεί ανεπανόρθωτα. Δυστυχώς μόνο το ΕΛΑΜ αγωνίζεται, τόνισε, και μιλά για όλα αυτά τα προβλήματα του λαού μας. Οι υπόλοιποι αδιαφορούν.

Ο Πρόεδρος της Παράταξης μας επανέλαβε επίσης πως χιλιάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας παίρνουν πολύ καθυστερημένα ή δεν παίρνουν καθόλου κάποια επιδόματα που δικαιούνται, την ίδια ώρα που χιλιάδες λαθρομετανάστες κακώς λαμβάνουν κανονικά τα δικά τους επιδόματα. Κάκισε επίσης το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται, παίρνοντας τηλέφωνα στις αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία αλλά κανείς δεν τους απαντά.

Καταλήγοντας ο Χρίστος Χρίστου ερωτήθηκε και για το ολοήμερο σχολείο. Θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά το ολοήμερο σχολείο, είπε, ας γίνουν σωστές τομές στην Παιδεία έτσι ώστε να ωφεληθούν και τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

(όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)