Το θέμα των χαμηλόμισθων αστυνομικών και άλλα προβλήματα του κλάδου, συζήτησαν μετά από πρόσκληση του ΕΛΑΜ, ο Πρόεδρος του κόμματος μας και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου και ο Προέδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοϊζίδης.

«Οι χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες Αστυνομικοί, οι οποίοι κρατούν τη νομιμότητα στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, έχουν φθάσει στα όρια τους. Εδώ και χρόνια βρίσκονται στον πάτο τις μισθολογικής πυραμίδας, με τους νέους Αστυνομικούς να λαμβάνουν μηνιαίως 900 ευρώ βασικό μισθό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λοϊζίδης.

Απόλυτα δίκαια τα αιτήματα των 4000 χαμηλόμισθων αστυνομικών δήλωσε ο Χρίστος Χρίστου, υπογραμμίζοντας πως αν θέλουμε μια αποτελεσματική αστυνομία, τότε πρέπει να δοθούν και τα απαραίτητα κίνητρα. Η κυβέρνηση δυστυχώς, πρόσθεσε, δεν έπραξε τίποτα μέχρι τώρα, γι’ αυτό κι εμείς με την σειρά μας ως ΕΛΑΜ θα πράξουμε ό,τι μπορούμε, εγγράφοντας παράλληλα το θέμα και στην Επιτροπή Νομικών της βουλής.

Ο κλάδος αστυνομικών ΙΣΟΤΗΤΑ έχει ήδη εξαγγείλει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις 23 Σεπτεμβρίου αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους μέχρι τότε.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΑΜ στην Λευκωσία. Στην συνάντηση παρών ήταν και ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις.