Σε ακόμα μια νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δημογραφικού και Μετανάστευσης γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταγγελιών για την περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς και όσων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και γυναικών, επιθέσεις, βίαιες και συνάμα απαράδεκτες συμπεριφορές συνθέτουν την εικόνα που έχουν δημιουργήσει οι αιτητές ασύλου στην περιοχή.

Στον χώρο διαμένουν άτομα από 33 διαφορετικές φυλές και επτά θρησκείες, αλλά κατηγορούν την Αστυνομία για τους χειρισμούς της, δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας!

Την ίδια στιγμή, οι απαντήσεις των αρμοδίων φανέρωσαν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενώ τα στοιχεία συνηγορούν ότι επιβάλλεται άμεσα να ληφθούν μέτρα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, προχώρησε σε δηλώσεις:

«Η αστυνομία δεν πρόκειται και δεν είναι υπεύθυνη να λύσει την ολότητα του το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρέπει να βρει λύσεις, όπως έχουν πράξει άλλα κράτη. Πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Κάθε φορά λέμε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Είμαστε μάρτυρες των παραπόνων από κατοίκους της περιοχής Κοκκινοτριμιθιάς, αλλά και από άλλες περιοχές της Κύπρου. Ευελπιστούμε η Κυβέρνηση επιτέλους να αντιληφθεί τι συμβαίνει και να διορθώσει τα προβλήματα, βλέποντας και εφαρμόζοντας παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών κρατών που έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα».