Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή αποτελεί απάντηση σε όλους όσοι, εδώ στην Κύπρο, υποστηρίζουν τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, αναφέρει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.   Σε ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει, επίσης, ότι “όλοι πρέπει να έχουμε την Τουρκία στημένη στον τοίχο ως εγκληματία πολέμου και να απαιτούμε την τιμωρία της ενώ η ανάδειξη των εγκλημάτων της θα μας εξασφαλίσει και τη διπλωματική υποστήριξη διεθνώς στην οποία να βασιστεί και η διπλωματική μας επίθεση για απελευθέρωση και δικαίωση”.   Καλεί Κυβέρνηση, κόμματα και λαό, “να αποβάλουμε το ραγιαδισμό και να ορθώσουμε επιτέλους ανάστημα και να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες”.  

Δεν θα μπορούσαμε να μην χαιρετίσουμε την πιο πάνω ανακοίνωση, αφού μας βρίσκει σύμφωνους πλήρως. Αυτή είναι μια πτυχή της στρατηγικής η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί στο Κυπριακό, που θα μας οδηγήσει μακριά από τις θνησιγενείς λύσεις ομοσπονδίας. Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πιο πραγματικά είναι το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου και άμεσα να το επανατοποθετήσουμε.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρά την κοινοβουλευτική ιδιότητα, τονίζει πως δεν θα αλλάξει ούτε γράμμα από την γραμμή του, συνεχίζοντας ως το μόνο γνήσιο αντιομοσπονδιακό κόμμα των αγώνα του.