Στα γραφεία της Παράταξης μας στην Λάρνακα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ανοικτή συζήτηση μετά από ομιλία, με θέμα την ΡωσοΟυκρανική κρίση και την θέση της Κύπρου. Κύριος ομιλητής ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους να θέτουν τους δικούς τους προβληματισμούς και απόψεις, ο κ. Χρίστου ανέλυσε τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία και τον ρόλο των δύο υπερδυνάμεων, αλλά και της Ευρώπης.

Στην συνέχεια, άγγιξε αυτό που ενδιαφέρει όλη την κοινωνία που είναι η θέση της Κύπρου σε αυτή την κρίση, που δεν είναι άλλη από το να προασπίσουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Τόνισε με έμφαση ότι η Παράταξή μας από την πρώτη μέρα της κρίσης ζήτησε επιτακτικά να επιβληθούν αντίστοιχες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως αυτές έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ψήφισμα που έχουμε καταθέσει ως ΕΛΑΜ στην ολομέλεια της βουλής για κατεπείγον ψήφιση σήμερα 14/04/2022, μέσω του οποίου η βουλή των αντιπροσώπων ζητεί από την ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τόνισε, να θωρακίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και να διεκδικήσουμε τα ιστορικά δίκαια της Πατρίδας και του λαού μας.

(Οι ομιλίες – συζητήσεις με το ίδιο θέμα θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες πόλεις)