Την Μεγάλη Τετάρτη, περίπου 20 αλλοδαποί έκαναν την εμφάνιση τους με απειλητικές διαθέσεις προς τους παρευρισκόμενους οι οποίοι βρίσκονταν στην εκκλησία της Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία, ενώ ένας εκ των αλλοδαπών επιτέθηκε στους πιστούς με σκεπάρνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαύλιο της εκκλησίας που διαδραματίστηκε το περιστατικό, αν και υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή, υπήρχε μόνο μία αστυνομικός.

Οι αλλοδαποί έβριζαν και προκαλούσαν ανησυχία, τρομοκρατώντας το πλήθος. Ο αλλοδαπός με το σκεπάρνι φέρεται να προκάλεσε συμπλοκές με τους παρευρισκομένους στο προαύλιο της εκκλησίας, βρίζοντας και απειλώντας τους χριστιανούς. Άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο κάλεσαν την αστυνομία. Με την άφιξη του περιπολικού, οι ταραξίες αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το περιστατικό, οι ταραξίες αλλοδαποί ήταν φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι κινήθηκαν οργανωμένα και επιτέθηκαν στους πιστούς για να τους προκαλέσουν ζημιά και να τους εκφοβίσουν, τις Άγιες αυτές ημέρες της Ορθοδοξίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η μοναδική πολιτική δύναμη του τόπου, η οποία εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες ροές λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην πατρίδα μας. Τελικά οι «ακραίοι» και οι «ρατσιστές» του Ε.ΛΑ.Μ είχαν δίκαιο όταν προειδοποιούσαν ότι εάν ως κράτος δεν εφαρμόσει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, θα πραγματοποιηθούν άσχημα συμβάντα στην πατρίδα μας. Έστω και στην υστάτη, απαιτούμε την χάραξη μιας ορθής μεταναστευτικής πολιτικής ούτως ώστε στο μέλλον να μην φτάσουμε στο τραγικό σημείο να θρηνούμε θύματα. Τελικά η ανησυχίες μας παίρνουν σάρκα και οστά…