Μετά από αρκετές πιέσεις η εισήγηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) υλοποιήθηκε.  

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αποτελεί πλέον γεγονός και αδιαμφισβήτητα είναι ακόμη μια κατάκτηση της Παράταξής μας, παρόλο που αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να οικειοποιηθούν την συγκεκριμένη πρόταση. Εντούτοις τα πρακτικά από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές υπάρχουν.  

Να θυμίσουμε μόνο ότι ήταν από τις πρώτες προτάσεις που εισηγήθηκε το ΕΛΑΜ, αποκτώντας θεσμικό ρόλο, την οποία μάλιστα ενέγραψε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εισπράττοντας τον χλευασμό και την κοροϊδία.  

Σήμερα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δικαιώνεται, με τις σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις του, την ίδια στιγμή που υπόλοιποι πολιτικοί εκτίθενται ανεπανόρθωτα για την μη σοβαρότητα και τον λαϊκισμό που τους διακρίνει.   

Στα εγκαίνια της πρώτης διαδρομής που ξεκίνησε από το Λιμάνι της Λεμεσού με κατεύθυνση το Λιμάνι του Πειραιά παρευρέθηκε εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη.  

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ δήλωσε:
“Η σημερινή ημέρα είναι ιστορικής σημασίας, αφού φέρνει ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα με την Κύπρο, την μάνα με την κόρη.  

Κάθε φορά, οι επιτυχίες έχουν πολλούς πατέρες, έτσι και σήμερα.  

Όμως οφείλω να υπενθυμίσω ότι με την είσοδό του το ΕΛΑΜ στην Βουλή των Αντιπροσώπων το 2016, κατέθεσε την συγκεκριμένη εισήγηση, με πολλούς να την χλευάζουν. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε για να μας δικαιώσει.  

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η Κυβέρνηση εισάκουσε και υλοποίησε την πρόταση του ΕΛΑΜ για ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου”.