Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην συμβούλου της Κυβέρνησης για θέματα οικονομίας Πισσαρίδη, καταδεικνύουν την πραγματική διάσταση της φιλελεύθερης φιλοσοφίας που διακατέχει αυτούς που διαχειρίζονται το μέλλον του τόπου μας αλλά συνάμα την αβεβαιότητα που διακατέχει το μνημονιακό μπλοκ για την ορθότητα της πολιτικής λιτότητας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο πρώην θερμός υποστηρικτής του Νίκου Αναστασιάδη δηλώνει ευθαρσώς ότι η πολιτική Μέρκελ έχει αποτύχει.

Αυτό εξάγεται από το ότι η πολιτική των κυβερνήσεων λιτότητας της Ευρώπης που μετά από εφτά χρόνια οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης της μεσαίας και της λαϊκής τάξης δημιούργησε μυριάδες ανέργους και σκλάβους εργαζόμενους των 300 ευρώ τον μήνα. 

Με την ίδια φιλοσοφία, η κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για να απεγκλωβιστούμε από την οικονομική κρίση που επέβαλλαν τα αφεντικά της στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, απλώς αφήνει τους συμπατριώτες μας να υποφέρουν ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Το χρέος είναι μη βιώσιμο και επαχθές και πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο με απομείωση.

Χρειάζεται διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, παγιοποίηση των δόσεων, μηδενικά επιτόκια και επιμήκυνση του δημοσίου και ιδιωτικού δανεισμού. Η επιπλέον ρευστότητα πρέπει να διοχετευτεί άμεσα στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας για δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη. Είναι θέμα πολιτικής φιλοσοφίας και όχι οικονομικών αλχημειών με θύματα μια ολόκληρη γενεά Ελλήνων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), πιστεύει ότι καμία ανάπτυξη με βάση αυτών των άκρο-φιλελεύθερων πολιτικών δεν θα επιτευχθεί. Παρά μόνο περισσότερη ύφεση και λιτότητα, καταβαράθρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με ξεκάθαρο τον κίνδυνο της εθνικής αποστέωσης της πατρίδας μας. Όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι εποφθαλμιούν και το ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου για να ολοκληρώσουν έτσι τον απόλυτο σχεδιασμό τους που δεν είναι άλλος από την πλήρη κατάληψη της νήσου.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)