Οι κίβδηλες δηλώσεις περί εξόδου από το μνημόνιο το 2015 και οι αυταπάτες που τρέφει ο Αναστασιάδης, δεν αλλάζουν καθόλου την μνημονιακή πολιτική λιτότητας, ούτε ακόμα την φτωχοποίηση που επέβαλε η τρόικα. Η δήθεν έννοια του για τις ευάλωτες ομάδες όπως απεκάλεσε τους συμπατριώτες μας που λιμοκτονούν, διαψεύδονται με την επιβολή του εξανδραποδισμού και των πλειστηριασμών των περιουσιών του λαού μας. Μία ανθρωπιστική τραγωδία την οποία δημιούργησε ο ίδιος και η πολιτική του κομπανία.

Η κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση του μνημονίου περνά από τις δηλώσεις του υποτακτικού των τοκογλύφων υπουργού οικονομίας που δηλώνει ότι θα παραμείνουμε εσαεί στις μνημονιακές πολιτικές. Μία καταστροφική μνημονιακή “συνταγή” που “παράγει” ανεργία, φτωχοποίηση και αναξιοπρέπεια. Στον ίδιο χρόνο οι αυλικοί, οι επίορκοι δημόσιοι αξιωματούχοι και οι εγκληματίες μεγάλο-οφειλέτες παραμένουν “γαντζωμένοι” στην εξουσία παίζοντας απροκάλυπτα τα ιδιοτελή παιγνίδια τους εις βάρος της λαϊκής κοινότητας και της ίδιας της χώρας.

Ο Αναστασιάδης και το κόμμα της Πινδάρου, κατέστρεψαν την εθνική μας οικονομία, την μεσαία τάξη και τις παραγωγικές δομές της Κύπρου. Η θλιβερή τους εικόνα και το προσκύνημα στους επικυρίαρχους και τους διεθνείς και εγχώριους τραπεζίτες αποδεικνύουν πως επήλθε και ο πολιτικός τους επίλογος.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί πίσω την χαμένη μας Εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Η έξοδος μας από το μνημόνιο και τις εξουθενωτικές πολιτικές λιτότητας που επέβαλαν στον λαό, είναι επιβεβλημένη.

Η ένταξη μας στο μνημόνιο είναι χωρίς επιστροφή, αφού τα πάντα θα περάσουν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων και των γυπών που καραδοκούν, παραχωρώντας την Εθνική μας Κυριαρχία στα χέρια τρίτων.

Το κίνημα μας απαιτεί Εθνική Λαϊκή πολιτική, που θα έχει κύριο της μέλημα το καλό του λαού μας και της πατρίδας και όχι το συμφέρον των τραπεζών.

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)