Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος. Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας το αίμα του για να σώσει τις ζωές του συνάνθρωπού του.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από το 2008 διοργανώνει ανελλιπώς αιμοδοσίες, με εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ανά το Παγκύπριο να είναι τακτικοί αιμοδότες, βοηθώντας με τη σειρά τους, συμπατριώτες μας που το έχουν ανάγκη. Ο αλτρουισμός των μελών του Κινήματός μας είναι απαύγασμα της Ιδεολογίας μας και μακριά από σκοπιμότητες το ΕΛΑΜ δίνει, πέραν του πολιτικού, ένα κοινωνικό αγώνα που όλοι οι υπόλοιποι αδυνατούν να πράξουν.