Στην παρουσία πλήθους συναγωνιστών από ολόκληρη την Κύπρο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Atrium στη Λάρνακα, η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ. Όλες οι ομιλίες των συναγωνιστών έδωσαν το μήνυμα πως η Κύπρος δεν «κείται μακράν» αλλά για την Ελλάδα είναι πολύ κοντά!

Στη συνέχεια ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης έκανε μία εκτενής αναφορά στο κοινοβουλευτικό έργο που ασκεί το Εθνικιστικό Κίνημα και κυρίως τον αδικαιολόγητο σάλο που προκάλεσε και προκαλεί η τροπολογία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που κατέθεσε το Κίνημά μας.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ., Χρίστος Χρίστου. Ο βουλευτής Λευκωσίας κάλεσε τους πάντες να παραμείνουν κοντά στο Εθνικιστικό Κίνημα και να είναι βέβαιοι πως ο αγώνας μας θα πετύχει. Ευχαρίστησε τους Ευρωβουλευτές για την παρουσία τους αλλά και για τη δράση τους υπέρ της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Καραολής καθώς και παιδιά απήγγειλαν ποιήματα που είτε γράφτηκαν από αγωνιστές της Οργάνωσης, είτε δοξάζουν τον επικό αγώνα του 55-59.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος περνώντας από τις διάφορες περιόδους του ελληνισμού στην Κύπρο έφτασε στο σήμερα καταλήγοντας πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον ελληνισμό και αυτή ονομάζεται Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και την υπόσχεση πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα συνεχίσει τον αγώνα που άρχισαν ο Διγενής και τα παλικάρια του, μέχρι την ημέρα που θα απλωθεί η γαλανόλευκη σε κάθε χωριό και πόλη της κατεχόμενης Κύπρου.