1η Μαΐου. Ημέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα των Εργατών. Η ημέρα που οι εργάτες απέκτησαν τα δικαιώματά τους. Πρεσβεύοντας την Ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού δεν μπορούμε παρά να τιμούμε αυτή την ξεχωριστή για τους εργάτες ημέρα και να αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους έδωσαν το αίμα τους για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Εδώ και δεκαετίες όμως, πέραν από την πολιτική τρομοκρατία της αριστεράς, ζούμε και την ιδεολογική διαστρέβλωση της συγκεκριμένης μέρας. Αυτές τις ημέρες, οι “κομμουνιστές” της Κύπρου θα βγουν στους δρόμους και θα διαδηλώσουν δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Όλοι αυτοί, που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από στυγνοί καπιταλιστές, θα φορέσουν τον μανδύα του εργατοπατέρα χτυπώντας τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα ψαρεύοντας μελλοντικούς ψηφοφόρους. Άλλωστε η μαρξιστική αριστερά ανέκαθεν είχε ως σημαία την δήθεν προστασία των εργατών έχοντας ως μπροστάρηδες, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει λεπτό στη ζωή τους.

Στη Κύπρο βεβαίως, είσαι ότι δηλώσεις και κανείς δεν βρίσκει παράξενη την στάση του ΑΚΕΛ, που από τη μία στηρίζει αντιλαϊκά μέτρα που καταδικάζουν τους εργάτες, ενώ από την άλλη παριστάνει πως αποτελείται από την εργατική τάξη.

Από την άλλη πλευρά, η νεοφιλελεύθερη δεξιά δεν έχει κανένα δικαίωμα να τιμά την επέτειο αυτή. Χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό έχουν καταδικάσει τον Λαό μας στην φτώχεια και στην ανέχεια, με τρομονόμους που θα ζήλευαν και οι πιο στυγνοί καπιταλιστές.

Βλέπετε στο βωμό του χρήματος θυσιάζονται ολόκληροι λαοί και οι συμπατριώτες μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από βορά στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Πολέμησαν, λοιπόν, οι εργάτες, έδωσαν μάχες, έχυσαν αίμα για να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους, στην Κύπρο όμως του 2015 οι εργατικές κατακτήσεις όπως αυτή του οκτάωρου, των καλύτερων μισθών και της αργίας της Κυριακής, καταπατούνται κατάφωρα με διατάγματα και εκφοβισμούς από την παρούσα μνημονιακή Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, υπό την ένοχη σιωπή της αντιπολίτευσης.

Κάθε λαθραίος εργάτης – ένας Έλληνας άνεργος

Σε μία άλλη πτυχή του συγκεκριμένου θέματος, ιδιαίτερη νύξη πρέπει να γίνει και στο μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Η αθρόα λαθρομετανάστευση, πέραν από τα διάφορα προβλήματα που προκαλεί σε διάφορες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής (εγκληματικότητα, δημογραφική αλλοίωση κτλ), έχει συντελέσει στην ραγδαία αύξηση των άνεργων συμπατριωτών μας.

Οι διάφορες κυβερνήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να σταματήσουν το φαινόμενο της μαύρης εργασίας, αφού φαίνεται πως βολεύονται με τα φθηνά εργατικά και ανασφάλιστα χέρια που βρίσκονται στα εργοστάσια και στα χωράφια μας.

Πάγια θέση του Κινήματος μας είναι πως δεν χρειαζόμαστε ούτε δούλους, ούτε ξένα χέρια. Οι Έλληνες της Κύπρου μπορούν, θέλουν και οφείλουν να δουλέψουν στη γη τους και να απολαύσουν αυτά που παράγουν με τους δικούς τους κόπους, όπως γινόταν και τις πιο παλιές εποχές.

Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Οι εργάτες βρίσκονταν στις τάξεις τους μόνο και μόνο επειδή δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Τώρα όμως που στο πολιτικό προσκήνιο βρίσκεται μία φωνή καθαρά κοινωνική, δεν μπορούν παρά να στραφούν στις γραμμές του μοναδικού Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου.

Έλληνα εργαζόμενε,

Μην ξεχνάς πως είναι οι ίδιοι που έχουν φέρει την πατρίδα μας στο σημερινό άθλιο σημείο, είναι οι ίδιοι που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών σου στους παγκόσμιους τοκογλύφους, είναι οι ίδιοι που συντηρούν κομματικές επιχειρήσεις απολύοντας υπαλλήλους, είναι οι ίδιοι που δεν τους ενδιαφέρει αν θα προσλάβουν ξένους ως φθηνό εργατικό προσωπικό, είναι οι ίδιοι που ενώ εσύ στερείσαι βασικά είδη ανάγκης, υφαρπάζουν κομματικές επιχορηγήσεις και βουλευτικούς μισθούς.

Το ρολόι πλέον όμως έχει σημάνει μεσάνυχτα! Οι Έλληνες εργάτες αφυπνίζονται. Αφήνουν πίσω τις διάφορες θεωρίες του μαρξισμού περί εργατικής απελευθέρωσης. Έχουν καταλάβει πολύ καλά, πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καλοστημένο παραμύθι για την απόκτηση ψήφων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από το 2008 έχει ορίσει ως ιδεολογία την κοσμοθεωρία τον Λαϊκό Εθνικισμό. Κάθε μέρα που περνάμε επιβεβαιώνουμε εμπράκτως τη διακήρυξη μας αυτή. Θέλουμε μία Κύπρο εργατική, όπου η εργασία και η δημιουργικότητα θα αποτελούν την ανώτερη ηθική και πολιτική αξία. Θέλουμε εργασία ελεύθερη για τους συμπατριώτες μας. Για εμάς η εργασία σημαίνει περισσότερα από ότι τα περιουσιακά στοιχεία και η μόρφωση. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε στο πλάι του Έλληνα εργάτη και αντιτασσόμαστε σθεναρά στην λαίλαπα της αλόγιστης μετανάστευσης.

Για εμάς η εργασία είναι η κινητήριος δύναμη του Έθνους μας, που κάτω από την ομπρέλα του θα συνενώσει όλους τους Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι θα αγωνιστούν για Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Μόνο ενωμένος ο λαός μας, εργατικός και δημιουργικός θα επιβιώσει και θα αναδειχθεί. Όραμα μας αποτελεί, μία μέρα οι χειρωνάκτες εργάτες να συνενωθούν με τους εργάτες του πνεύματος, να αφήσουν πίσω τις άθλιες θεωρίες περί πάλης των τάξεων και να δημιουργήσουν την σφρυγιλή Ελληνική Τάξη που θα αναγεννήσει την Πατρίδα μας.

Όταν κάποτε οι μαρξιστές έλεγαν “Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε”, εμείς σήμερα το παραφράζουμε και λέμε “Έλληνες Εργάτες ενωθείτε”.

Σωτήρης ΙωάννουΜέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)