25η Μάρτιου και ο Ελληνισμός τιμά και γιορτάζει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Με σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» οι υπόδουλοι Έλληνες ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα με τον μπλε σταυρό και πολέμησαν για να αποτινάξουν 400 χρόνια σκλαβιάς από τον τουρκικό ζυγό. Οι μάχες στο Χάνι της Γραβιάς, στο Βαλτέτσι, στην Τριπολιτσά, στα Δερβενάκια στέκουν φωτεινά ορόσημα αντίστασης και αιώνια παραδείγματα για το τι είναι ικανός να πετύχει ο Έλληνας όταν είναι ενωμένος.

200 χρόνια μετά ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν μπορεί παρά να στέκεται με δέος μπροστά στους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας.

Με το 37% της Πατρίδας μας να βρίσκεται υπό κατοχή οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των Μεγάλων Ηρώων του Έθνους και να αντλήσουμε από αυτούς το πιο πολύτιμο δίδαγμα:

«Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος…Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν…».

Μέσα στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η χώρα ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Καλή Λευτεριά. Όσα χρόνια και αν περάσουν η φλόγα του 1821 παραμένει ζωντανή και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέχρι να φέρει την πολυπόθητη Λευτεριά!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)