Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την κοινή γραμμή του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι αποτελούν συμβιωτικούς οργανισμούς και ότι το μόνο που τους χωρίζει είναι τα χρώματα. Φυσικά και δεν είμαστε εναντίον του να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των κομμάτων, πόσο μάλλον σε κρίσιμες στιγμές, αλλά όταν αυτό γίνεται προς όφελος των Εθνικών συμφερόντων και της Κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως αυτήν την στιγμή που οι Τούρκοι έχουν εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζοντας όλα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, οι ριψάσπιδες του ΔΗΣΑΚΕΛ το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι το πώς θα επιστρέψουν στις συνομιλίες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει την υποτακτική πολιτική του ΔΗΣΑΚΕΛ που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να ψάχνει τρόπους για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού. Η πολιτική του καλού παιδιού και των χαϊδεμάτων προς την Τουρκία, δεν φέρνει απολύτως κανένα αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, είναι καιρός να ορθώσουμε ανάστημα μπρος στις τουρκικές προκλήσεις με ορθά μέτρα και κυρίως συμμαχίες που εδώ και καιρό το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Κύπρου απαιτεί.

Κλείνοντας θα θέλαμε να καταγγείλουμε για πολλοστή φορά την στάση του Προέδρου και των αρμοδίων, που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αντί να δείχνουν ομοψυχία και πνεύμα συνεργασίας επιμένουν να αφήνουν ένα κόμμα του 2,7% εκτός Εθνικού Συμβουλίου, αρνούμενοι να ακούσουν την δική του άποψη.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)